Bestill time online - klikk her

Bestill gavekort

 

 

kunde, navn

Kosmetisk sykepleie

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

 

En kosmetisk dermatologisk sykepleier er en sykepleier med høyskoletilknyttet etterutdanning innen dermatologi og kosmetiske behandlinger. En kosmetisk sykepleier er en fagperson innen hud og hudproblemer/lidelser.

 

Hovedfokus er huden og dens funksjon som organ, sykdommer og plager i huden og dens struktur og utseende.

Aktuelle problemstillinger er blant annet solskader, akne, rosacea, tørr hud,  fet hud, linjer/rynker, arr, couperose, pigmenteringer etc.

Behandlingsformer som er vanlige er injeksjoner, kjemiske peelinger, microneedling og lys/laserbehandlinger.

 

Aktuelle behandlinger:

 

Injeksjoner av toxiner (Botox):

Toxiner brukes for å hindre dannelse av mimikkrynker. Toxinene injiseres i musklene og lammer disse lokalt slik at de ikke kan beveges.

Virkningen varer i ca 3 måneder.

Toxiner benyttes også i behandling av hyperhidrose (overdreven svetting) tanngnissing og migrene.

 

Injeksjoner av hyaluronsyre (fillere):

Hyaluronsyre (HA) er en naturlig del av huden og gir den fylde og spenst. Med alderen går produksjonen  ned og det dannes linjer og rynker. Fillere inneholder HA som er helt likt kroppens eget og fyller ut linjer, rynker og volumtap.

Brukes også for å øke volum i lepper.

 

Mesoterapi:

Cocktailer målrettet satt sammen av vitaminer, mineraler, aminosyrer og vekstfaktorer. Disse injiseres i de aktuelle områdene for å gi huden i ansikt og på kropp et friskere og strammere utseende. Brukes ofte i kombinasjon med microneedling. Brukes også på i hodebunn for å behandle hårtap.

 

Kjemiske peelinger:

Ulike syrer benyttes for å behandle forskjellige hudlidelser og plager. Ofte er de blandet for å gi ønsket effekt. Vanlige problemer å behandle er akne, alderstegn, tørr hud, fet hud, pigmenteringer og solskader.

 

Microneedling:

Denne behandlingen går ut på at man påfører huden kontrollerte og rene traumer i form av bittesmå nålestikk fra en elektrisk ”penn”. Nålene penetrerer huden i rask hastighet og tett i tett. Kollagen-  og elastinproduksjonen og nivåer av vekstfaktorer øker og gir forbedring i huden. Lengden på nålene varierer og velges ut fra hva man vil oppnå.

Microneedling har et bredt behandlingsfelt. Det brukes både i anti-agebehandling, arrkorreksjoner, akne, pigmenteringer, strekkmerker og couperose. Brukes ofte i kombinasjon med kjemiske peelinger og mesoterapi.

 

Medisinske hudpleieserier:

Kosmetisk dermatologisk sykepleier har kompetanse til å sette opp et hudprogram med medisinske hudpleieprodukter. Disse produktene har høyt innhold av virkestoffer og noen av dem er reseptbelagte. Det er viktig at programmet blir fulgt som avtalt for å oppnå ønsket resultat og for å hindre bieffekter.

Akne, aldring, pigmenteringer, fet hud og rosacea er plager/lidelser som behandles.